Evenementen en Cultuur

Meppel is de evenementenstad van Drenthe. Elkaar weerzien op een donderdag Meppeldag, struinen langs het water tijdens het grachtenfestival en jezelf verwonderen tijdens Puppet International. Het kan allemaal in Meppel. Onze evenementen geven de gemeente kleur en daar is de VVD Meppel trots op. Onze Schouwburg kan positief bijdragen aan het vestigingsklimaat van onze gemeente, maar de VVD Meppel verbindt hier wel voorwaarden aan. De VVD ziet geen aanleiding om voor heel de gemeente Meppel een vuurwerkverbod in te voeren. Zo is ook het Carbid schieten op sommige plekken nog een onderdeel van lokale traditie.

  • De evenementen maken Meppel. De gemeente draagt actief bij aan het realiseren van Meppel als evenementenstad. Dit doen we door te werken met korte procedures en geen onnodige belemmeringen op te leggen. 
  • We zien een mooie toekomst voor een verbouwd schouwburg Ogterop. Maar niet in eigendom van de gemeente Meppel. Daarom willen we ons theater verzelfstandigen. De financiering voor een verbouwd Ogterop moet worden gevonden binnen de bestaande exploitatie. 

Lees meer in ons verkiezingsprogramma!