Sport

Sporten is vooral leuk om te doen. Het verbindt en geeft plezier en ontspanning. Door te sporten blijven we gezond. De dynamiek in sportief Meppel en Nijeveen is groot. Van het voetbalveld tot korfbal, van hockey tot atletiek. In onze gemeente is voor elk wat wils. Ook wordt in onze gemeente wordt topsport beoefend. Sporters zijn een visitekaartje voor Meppel, dragen bij aan het gevoel van lokale trots en zijn een inspiratiebron voor de jeugd. In onze gemeente willen we een breed aanbod van sport, maar gericht zijn op de vraag. Sporten is toegankelijk voor jong en oud.

  • We zorgen voor voldoende plekken om te kunnen sporten en spelen in de openlucht, gewoon in de wijk. Bij nieuwbouw, ontwikkelingen of groot onderhoud denken we na hoe onze openbare ruimte kan worden ingericht voor buitensport. We vragen daarbij actief aan onze inwoners om mee te denken. 
  • We zien ook dat de jeugd goede ideeën heeft. Door een klein budget beschikbaar te stellen, wil de VVD Meppel hier ruimte aan geven. Denk hierbij aan een trapveldje in de buurt. 
  • Wat opvallend blijft is dat de gemeente wel zorg draagt voor het voetbalveld, maar bijvoorbeeld niet voor het tennis- of hockeyveld. De VVD Meppel wil dit gelijktrekken. De afgelopen jaren heeft de VVD Meppel hier blijvend aandacht voor gevraagd. 
  • Waar het kan, zetten we sportaccommodaties zoveel mogelijk in voor meerdere doeleinden. Zo kunnen zoveel mogelijk van onze inwoners gebruik maken van de sportfaciliteiten. 

Lees meer over sport in ons verkiezingsprogramma!