Onderwijs

Goed onderwijs is van belang voor de rest van je leven. Op school sluiten kinderen vriendschappen en leren ze (sociale) vaardigheden die van onschatbare waarde zijn. School moet een veilige plek zijn. Elk kind in Meppel moet dan ook het type onderwijs kunnen krijgen wat nodig is. Soms hebben kinderen door een leerachterstand, hoogbegaafdheid of een beperking een extra zetje nodig. Wij willen dat dit zoveel mogelijk in het reguliere onderwijs gebeurt.

 

  • De onderwijshuisvesting in Meppel is behoorlijk op orde. De VVD Meppel is altijd voor een school in Nieuwveenselanden geweest. Deze gaat er nu komen. Daar waar langdurige krimp ontstaat moet de gemeente in gesprek met de schoolbesturen. 
  • Scholen zijn goed en veilig bereikbaar met de auto, te voet en de fiets. Daarom willen we de Kiss & Ride stroken uitbreiden. Ook zorgen we voor een veilige toegang tot de school door duidelijke wandel- en fietsroutes. 
  • Pesten is een veel voorkomend probleem onder jongeren, of dit nu op straat, in de klas, op het sportveld of online is. In onze stad zetten we ons actief in voor het sluiten van een afspraken die pesten tegengaan. 
  • De school is een sociale ontmoetingsplaats. Daarom stimuleert de gemeente dat er ruimte in of nabij het schoolgebouw is die bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen, zoals ruimte voor muziek, sport en cultuur. 
  • We zijn trots op onze internationale PABO. Meppel heeft potentie op het gebied van hoger onderwijs. Daarom willen we blijvend inzetten op goede studentenhuisvesting. De gemeente kan stimuleren om tot een brede campus te kunnen komen. Blankenstein heeft hiervoor potentie. 

 

Lees hieronder meer in ons verkiezingsprogramma!