Duurzaamheid. Logisch.

Duurzame keuzes maken vinden we normaal. Duurzaamheid biedt namelijk kansen. Kiezen voor het goed isoleren van je huis, de aanschaf van zonnepanelen of een elektrische auto. Het zijn keuzes die geld kunnen opleveren en bijdragen aan een fijne duurzame leefomgeving. Bedrijven staan in de startblokken om te verduurzamen en moeten medewerking krijgen van de gemeente. De VVD Meppel staat voor een slimme aanpak van verduurzaming en de energietransitie. We geven ruimte aan ondernemerschap en innovaties die werken aan de energie van morgen. Inwoners moeten de voordelen van de duurzame keuzes kunnen merken. De VVD Meppel zal namelijk altijd goed letten op de betaalbaarheid. Dan is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

  • In de toekomst zullen de wijken overgaan op een andere warmtevoorziening dan aardgas. Dit wordt geregeld in de warmtetransitie. Voordat een wijk wordt aangepakt moet het alternatief overtuigend werkzaam, bewezen en betaalbaar zijn. De VVD Meppel wil niet dat de woonlasten stijgen. 
  • We zien al in de praktijk dat de techniek soms wordt ingehaald. MeppelEnergie en biomassa is niet geworden wat er ooit van werd verwacht. De VVD Meppel wil daarom laten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om ook hier van warmtevoorziening te veranderen. 
  • Het gasnetwerk behouden we voor de toekomst wanneer waterstof of groen gas toegankelijk zijn. Wij verplichten geen mensen van het gas af te gaan. 
  • Wij kiezen voor het eindresultaat. De gemeente wil 10 jaar eerder dan de landelijke doelstelling klimaatneutraal zijn. Het is goed denkbaar dat in de komende jaren er nieuwe en beter betaalbare technieken beschikbaar komen. Hier moeten we voor open staan. Daarom is 2040 een doel maar geen deadline. 
  • Meppel heeft niet veel buitengebied en daarom zijn we tegen de plaatsing van grote zonneweides. 
  • De oplossingen voor deze enorme transitie liggen in de markt, niet in het gemeentehuis. Daarom moet de gemeente naar buiten, en het samen doen. 

Lees hieronder ons complete verkiezingsprogramma!