Waar we ons veilig voelen, en veilig zijn.

Veilig voelen en veilig zijn vraagt inzet van de gemeente en politie. Veilig voelen is jezelf kunnen zijn, hand in hand over straat lopen, en veilig je kinderen buiten laten spelen. Om die normale dingen in het leven te blijven waarborgen zet de VVD Meppel in op goed functionerende handhaving die in contact staan met onze inwoners.

  • We willen de donkere plekjes van onze gemeente bestrijden. Daarom willen we verlichten waar het moet. Daarbij maken we gebruik van technologische ontwikkelingen met intelligente verlichting in de openbare ruimte. 
  • We investeren in beter beheer van openbare ruimte. Een schone stad is een veiligere stad. Dus voldoende prullenbakken, aanpakken van vandalisme en graffiti. 
  • Meppel is een trotse regenbooggemeente. Dit dragen we actief uit. In onze gemeente moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Daarom pakken we discriminatie en geweld tegen LHBTIQ+ keihard aan en zorgen we ervoor dat het doen van aangifte zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. 
  • De focus op veiligheid in de binnenstad is goed en dat moet zo blijven. Gemeente, politie en justitie evalueren periodiek of de huidige inzet volstaat. In Meppel moet je gezellig naar de stad kunnen gaan. 
  • Rogat, Broekhuizen en het buitengebied moeten nadrukkelijker in beeld komen als het gaat om veiligheid. Meer aanwezigheid, of een rondje door de buurtschap kan al een groot verschil maken. 

Lees hieronder ons complete verkiezingsprogramma!