De overheid werkt voor jou.

Als je belasting betaalt verwacht je daar ook iets voor terug. Het afval moet tijdig worden opgehaald en de straten moeten schoon zijn. De gemeente moet zorgvuldig en veilig met je gegevens omgaan. Daarnaast is het de taak van de gemeente om de openbare ruimte en infrastructuur op voldoende niveau te houden. Kortom, de dingen regelen die in ons eentje niet waren gelukt. De belastingen moeten laag zijn en doelmatig worden besteed. De VVD Meppel wil dat de gemeente echt voor jou werkt.

Goed besteed belastinggeld 

  • De gemeentelijke woonlasten in Meppel blijven zo laag mogelijk. De VVD Meppel heeft de laatste jaren laten zien dat zij durft te investeren in onze stad, en tegelijkertijd de lasten laag kan houden. 
  • Een gebalanceerde begroting is ons uitgangspunt. We geven dan ook niet méér uit dan er binnenkomt. Structurele uitgaven dekken we met structurele middelen. En meevallers gebruiken we niet voor structurele extra uitgaven. 
  • Overschotten op de begroting en meevallers willen wij inzetten om de lokale lasten te verlagen of te investeren in de kwaliteit van onze gemeente. Zo houden we in Meppel een aantrekkelijk vestigingsklimaat. 
  • Verbonden partijen, subsidieontvangers en gemeenschappelijke regelingen ontvangen belastinggeld van onze inwoners. Daarom zijn we scherp op hoe deze partijen met hun financiën omgaan. Deze middelen moeten inzichtelijk zijn, en zo effectief mogelijk worden besteed. 

De gemeente werkt voor jou 

  • Wij willen goed onderhoud. We investeren in groen en het onderhoud in de wijken. Het straatmeubilair mag weer wat klasse uitstralen. Hiervoor moeten we aan de slag in de wijken. De Oosterboer is wat ons betreft als eerste aan de beurt. De gemeente moet in gesprek met Rijkswaterstaat over de geluidswal lands de A32. Door kansen te zien, bijvoorbeeld zonnepanelen op een dempende geluidswal, kunnen we hinder in de wijk tegengaan. 
  • Wij zijn tegen diftar, en zien oplossingen in betere na-scheiding. Niet straffen met diftar maar belonen. In de openbare ruimte zorgen we voor voldoende prullenbakken. 
  • Al onze omringende gemeenten pakken de afvalinzameling anders aan. Zodoende willen wij laten onderzoeken of het zinvol is om de afvalinzameling anders te organiseren. Daarbij staan lage lasten en goede service voorop. 
  • We willen een goed werkend en betaalbaar riool. We vinden het normaal dat iedereen die hiervan gebruik maakt bijdraagt aan de kosten. Of je nu een huis huurt of een huis bezit. De rioolheffing mag niet hoger zijn dan nodig. 
  • De gemeente zorgt ervoor dat ICT volledig up-to-date is, zodat privacygevoelige informatie van inwoners beschermd is tegen hacks en cyberaanvallen. 
  • Brieven en mails van de gemeente moeten makkelijk leesbaar zijn. Onze informatie is zoveel mogelijk openbaar en terug te vinden op internet. We vinden dat de gemeente inzicht moet geven in hoe er wordt omgegaan met belastinggeld. 

Lees hieronder ons complete verkiezingsprogramma!