Parkeren

We verwelkomen bezoekers van buiten Meppel in onze binnenstad, dat is goed voor onze lokale economie. Bezoekers moeten fatsoenlijk en makkelijk kunnen parkeren. Daarom moeten er in het centrumgebied altijd voldoende parkeervoorzieningen zijn om je auto of fiets te kunnen parkeren. Maar ook in de woonwijken zouden een paar extra plekken niet misstaan. Na een dag werken wil je immers snel weer thuis zijn.

  • Het parkeertarief in de gemeente Meppel moet concurrerend blijven. Daarom wil de VVD Meppel de parkeertarieven bevriezen. 
  • De VVD Meppel is een voorstander om de maximale parkeerduur op straat te veranderen van 2 naar 3 uren. Ook willen we de tijden waarop je moet betalen voor het parkeren, tegen het licht houden. 
  • Een paar extra parkeerplekken in de woonwijk kan geen kwaad. Bijvoorbeeld in de Oosterboer, in de vlinderbuurt. Zo kan een hoop ergernis worden voorkomen en kan iedereen op een fatsoenlijke plek parkeren. 
  • De VVD Meppel is niet tegen een parkeervergunningszone maar het is belangrijk dat er voldoende draagvlak is in de buurt. 
  • Niet iedereen kan zijn elektrische auto op eigen terrein opladen. Daarom willen wij dat de gemeente het huidige systeem vernieuwt om een laadpaal aan te vragen voor in de openbare ruimte. 

Lees hieronder ons complete verkiezingsprogramma!