Goed bereikbaar Meppel

Bereikbaarheid is fatsoenlijk van A naar B kunnen gaan. Daarom willen wij dat je veilig en vlot op de fiets de kinderen naar school kunt brengen. Maar ook makkelijk de wijk uit kunt, met de auto naar het werk. En onze binnenstad moet goed bereikbaar zijn voor bezoekers van buitenaf. Niet iedereen kan immers op de fiets naar het centrum. Meppel ligt gunstig bij wegen, spoor en water. Dat biedt ons kansen. De VVD Meppel vindt dat de gemeente moet blijven werken aan een goede bereikbaarheid.

  • Vanuit de woonwijk moet je makkelijk naar het centrum kunnen gaan. Dit vraagt om duidelijke invalswegen die voldoende capaciteit aankunnen. Niet vanuit elke buurt is dit even goed geregeld. Koedijkslanden en Berggierslanden zijn hier een voorbeeld van. 
  • Een goede doorstroming is belangrijk. Op de drukkere wegen zoals de Parallelweg en de Leonard Springerlaan zijn we daarom voor rijbaanscheiding. Zo kan de auto doorrijden, en is de fietser veilig op het fietspad. 
  • De wegen moeten veilig worden ingericht. Maar te hard rijden blijft gedrag van de bestuurder. Hobbels zoals die in de Rembrandtlaan werken eerder averechts. Daarom is de VVD Meppel geen voorstander van extra obstakels. 
  • De P+R parkeerplaats achter het station staat vaak vol. Daarom willen hier samen met NS en ProRail kijken naar een uitbreiding. Een extra Kiss & Ride strook kan hier veel verschil maken. Ook blijven we aandacht vragen voor goede verbindingen met het OV. 
  • De fietsroute over de A32 langs de Blankensteinweg mag nodig aangepakt worden. Dit is een populaire weg van de Oosterboer naar het centrum. 
  • Om Meppel als regiostad aantrekkelijk te houden wil de VVD Meppel inzetten op snelle fietsroutes van en naar buurgemeenten. Op die manier kun je vanuit de dorpen makkelijk met de (elektrische) fiets naar Meppel. 

Lees hieronder ons complete verkiezingsprogramma!