Waar gewerkt wordt

In Meppel kan je werken. Of het nu is in de gezellige binnenstad, op kantoor, thuiswerkend of in de industrie. Elke dag gaan veel mensen in onze gemeente naar hun werk toe. In de gemeente Meppel hebben we meer banen dan beroepsbevolking. Onze locatie, gunstig en goed bereikbaar in de economische topregio Zwolle biedt kansen om hier te ondernemen. Ondernemers krijgen in Meppel ruim baan om te ondernemen. Zo stimuleert de gemeente de banenmotor.

  • Ondernemers verdienen de ruimte. Zij maken immers de lokale economie en zorgen voor banen. De gemeente moet een gezond ondernemersklimaat stimuleren. Daarom staan wij voor lage belastingen en minder regels. 
  • De gemeente is goed bereikbaar en reageert adequaat op verzoeken en aanvragen. We willen niet dat een bedrijf in de wachtstand wordt gezet, omdat de overheid de zaken niet orde heeft. Meedenken is de standaard. Meppel is MKB-Vriendelijk 
  • De VVD Meppel legt de rode loper uit voor een hotel in Meppel. 
  • De bestaande bedrijventerreinen zijn nagenoeg vol. We willen niet dat bedrijven Meppel gaan verlaten omdat zij hier niet kunnen uitbreiden. Het heeft daarom grote prioriteit om aan de slag te gaan met nieuwe locaties voor bedrijven. 
  • Meppel is geen grote gemeente in oppervlakte. Daarom moeten we keuzes maken. De VVD Meppel gaat voor werkgelegenheid. Wij willen dat de gemeente slimme en duurzame bedrijven verwelkomt op het gebied ten noorden van de Oosterboer langs de A32. Liever banen dan windmolens. 

Lees hieronder ons complete verkiezingsprogramma!