“Voor een Meppel, waar iedereen zichzelf kan zijn…”

In de week van 10 tot en met 16 oktober hebben wij als VVD Meppel actief meegewerkt aan diverse activiteiten, georganiseerd door de Regenboogwerkgroep Meppel.

Marisa Grotens, raadslid en Marc Kok, kandidaat raadslid zijn beiden lid van de Regenboogwerkgroep Meppel en zij vertegenwoordigen VVD Meppel binnen de LHBTIQ+ community gemeente Meppel. Samen met de andere leden van de regenboogwerkgroep, een divers samengestelde groep mensen, die wonen en leven binnen de gemeente Meppel, organiseren wij een reeks aan activiteiten om te werken aan een gemeente Meppel, waar iedereen zichzelf kan zijn. Hier een korte impressie van de afgelopen Regenboogweek Meppel.Op maandag 10 oktober is er gestart met een ontmoeting, samen met Mark Strolenberg, VVD tweede kamerlid, aan stichting Promes waar Marc, ik en een aantal regenboogwerkgroepleden een warm welkom kregen door directeur bestuurder Niels Strolenberg. Namens de Promesscholen presenteerde Niels ons hun visie ‘vrij zijn om jezelf te zijn..’ en dat het in 2022 nog steeds nodig is om aandacht te vragen voor gelijkwaardigheid en vrijheid. Een kernwaarde in het onderwijs. Stichting  Promes hecht sterk aan het feit dat iedereen in hun scholen mag zijn wie je bent of voelt. En ook dat hiervoor openheid bestaat en dat er respectvol met elkaar wordt omgegaan. Om dit te onderstrepen hijsen de Promesscholen, in de regenboogweek, de regenboogvlag. 

Een liberale gedachte, die wij onderstrepen, want uiteindelijk willen we allemaal vrij zijn om onszelf te kunnen zijn.


Uiteraard, zoals het bij een werkbezoek betaamt, kwamen ook de laatste  ontwikkelingen binnen  stichting Promes ter tafel. Daarover schrijf ik op een andere moment meer.

Na het bezoek aan het bestuursbureau van Promes gingen we naar obs de Sprinkels waar wij aanwezig waren bij het hijsen van de regenboogvlag. Leerlingen van de beide groepen 8 hesen samen met Mark Strolenberg de regenboogvlag. Het hijsen van de vlag was tevens het startsein voor de leerlingen om mee te doen met een regenboog gedichtenwedstrijd, ook één door de werkgroep georganiseerde activiteit. 


’s Middags was het tijd voor het hijsen van de regenboogvlag bij het stadhuis. Samen met wethouder Inclusiviteit, Mark Strolenberg en aantal leden van de regenboogwerkgroep de vlag gehesen. En op die manier was de regenboogweek officieel geopend!


Op dinsdag 11 en donderdag 13 oktober hebben Jan Roelof Meesters, fractievoorzitter VVD Meppel en ondergetekende het prentenboek ‘het lammetje dat een varken is..’, waarin het thema transgender op een mooie manier wordt getekend en verwoord, op een aantal Kindpunt basisscholen, het Kompas, het Stadskwartier en Anne Frank voorgelezen. 


Ook een aantal (sport)verenigingen wilden deze week actiever aandacht geven aan de regenboog gedachte. Bij deze clubs zijn regenboogpaden geverfd. Aan Hans van Scheijen, collega fractielid en tevens voorzitter van SVN’69,  heb ik twee regenboogvoetballen mogen overhandigen.


Het was een geslaagde week met mooie (re)acties.