Simone Schonewille

Mijn naam is Simone Schonewille, ik ben 48 jaar, woon samen en heb twee kinderen van 23 en 20 jaar. Ik woon sinds 2016 in Meppel. Omdat ik graag betrokken ben bij mijn directe omgeving ben ik erg gemotiveerd om me in te zetten voor Meppel. In mijn vorige woonplaatsen ben ik actief geweest in besturen van diverse sportclubs, een buurtvereniging en heb ik eerder een periode raadswerk gedaan. Samen maak je je buurt en stad. Mijn focus voor de komende tijd is ervoor te zorgen dat Meppel een stad blijft om trots op te zijn. Ingericht en klaar voor de toekomst.

Het klimaatakkoord telt bijvoorbeeld ook voor Meppel. Maar hoe zorgen we er met elkaar voor dat ook wij deze doelstellingen halen. Ik ben er een groot voorstander van om zaken dicht bij huis te houden en ‘klein’ te maken: laten we per buurt bekijken of we aan het klimaatakkoord voldoen en zo nee, hoe zouden we dat met elkaar kunnen regelen? De gemeente moet hier mede aanjager en motivator in zijn, kaders duidelijk maken, budget voor vrij maken en/ of duidelijk maken welke budgetten hiervoor zijn. Maar inwoners van Meppel doen het met elkaar. Een persoonlijke aanpak, korte lijnen en een menselijke maat.

Ik ga voor een Meppel waar het prettig wonen is, mensen en bedrijven klaar zijn voor de toekomst, vernieuwing hand in hand gaat met respect voor het verleden en de politiek gericht is op gezamenlijke doelstellingen en gezamenlijk resultaat.