Robin van Ulzen

Robin is 24 jaar oud en studeert rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast werkt hij als verkoopadviseur bij T-Mobile. Zijn lidmaatschap startte in 2010 maar ook daarvoor bezocht hij als middelbare scholier als regelmatig de fractievergaderingen.

Na vier jaren in de schaduwfractie actief te zijn geweest werd Robin duo-raadslid in 2014. Als duo-raadslid begon hij voortvarend door onder andere de invoering van statiegeldglazen bij de Meppeler evenementen tegen te houden. “Dit was een onhaalbaar, ongastvrij en geld verspillend plan, wat de lokale ondernemers alleen maar bureaucratie en kosten had opgeleverd,” aldus van Ulzen. Na op diverse onderwerpen woordvoerder in de raadscommissies te zijn geweest werd hij gemeenteraadslid in 2016 als opvolger van Jan Kist.

“Vele mensen, zeker diegenen die politiek geïnteresseerd zijn staan op een gegeven moment voor de vraag: ‘tot welke politieke partij voel ik mij aangetrokken?’. Die vraag heb ik mijzelf nooit gesteld. De keuze was evident. Als ondernemerszoon ben ik opgegroeid in een klimaat waar je zelf aan de slag zal moeten gaan, anders komt er simpelweg geen brood op de plank. De overheid kan meewerken, maar ook tegenwerken.  Overbodige regels en bureaucratie kunnen het de vrijheid van mensen aardig in de weg zitten. Wat mij betreft kom je in Nederland dan maar op één partij uit. En dat is de VVD.

Als gemeenteraadslid kan ik zeer tevreden terugkijken op 1.5 jaar raadslidmaatschap. Als woordvoerder op openbare orde, veiligheid, wonen en openbare ruimte heb ik resultaten kunnen boeken. Zo heb ik mij onder andere ingezet tegen stadsverloedering. Afvalzakken naast de containers en andere vormen van vervuiling zijn mij een doorn in het oog. Hiertegen heb ik dan ook een motie ingediend die de handhaving hierop in de gemeente anders moet gaan inzetten. Nu de komende jaren er weer geld vrijkomt voor openbare ruimte en groen kunnen we hierop echt een verbeterslag maken! En vanzelfsprekend mag u van de VVD verwachten dat wij goed op de financiën letten. Met enige inspiratie naar de tijd dat Gerrit Zalm de Nederlandse schatkist beheerde, probeer ik daarin als lid van de auditcommissie mijn steentje bij te dragen.

Graag zet ik mij ook de komende vier jaren weer in voor Meppel. Met mij kiest u voor verjonging in de gemeenteraad, maar tegelijkertijd ook ervaring. Dit samengaande met een liberaal geluid dat van aanpakken houdt. De komende vier jaren valt er weer genoeg werk te verzetten. Meppel moet een stad blijven waar jongeren na hun studie graag naar terugkeren. Dit doe je met goede voorzieningen, bereikbaarheid en woningen. Financieel gaat het beter, maar we moeten altijd scherp blijven op onze uitgaven. Hier zet ik mij voor in, en ik teken dan ook voor Meppel!”