Annigje Udinga

Annigje Udinga (1972) is getrouwd en heeft drie dochters. Annigje studeerde journalistiek en werkte acht jaar voor Boom uitgevers. Ze is ondernemer en sinds 2005  eigenaar van reclamebureau Udinga Media in Meppel.

Annigje is sinds maart 2014 raadslid. Ze behartigt m.n. de belangen van ondernemers en ondernemende Meppelers.  'Ik ben maatschappelijk betrokken, maar probeer altijd onafhankelijk en met name realistisch en concreet te zijn. Ik wil in de politiek graag gebruikmaken van mijn netwerk in Meppel. Ik leg mijn oor te luister en denk een goede volksvertegenwoordiger te worden. Wat leeft er, welke problemen en obstakels staan een bruisend Meppel in de weg en hoe kunnen wij die als VVD Meppel wegnemen? Ik ben daarbij nieuwsgierig, kritisch en objectief. Maar uiteindelijk altijd met een positieve insteek.

Ik vervul mijn raadswerk met veel enthousiasme en wil de standpunten van de VVD in Meppel verdedigen. Zowel binnen Meppel als daarbuiten. In de afgelopen vier jaar heb ik me sterk gemaakt voor het actieplan binnenstad, meer inzet op toerisme, blijvend aandacht gevraagd voor een bereikbaar Meppel en o.a. kort parkeren in de Kruisstraat gerealiseerd. Ik was aanjager van de grote toerismebijeenkomst en de bijeenkomst over de robotisering van de zorg. Ik heb in de VVD en mezelf geinvesteerd door o.a. de Masterclass en kadertraining te volgen en zat in het 'talentenklasje' van Drenthe. Daarnaast heb ik de Facebookpagina Wat Meppel Wil opgezet en ben ik verantwoordelijk voor alle uitingen van de Meppeler VVD zoals website, social media en nieuwsbrieven.

Het is zaak dat Meppel onderscheidend wordt en zijn pluspunten gaat rondtoeteren. En daar moet iedereen bij helpen. Meppel moet daarbij het lef hebben om keuzes te maken. Wat blijven we doen, waar stoppen we mee, wat breiden we uit en wat starten we?
Meppel streeft daarbij naar kwaliteit in wat ze doet en hoe ze het doet. We willen hoogwaardige en stadse ontwikkelingen, maar wel met de eigen menselijke, Meppeler maat. Dat betekent dat we op alle niveaus omhoog moeten.

Dat geldt voor de voorzieningen, zoals scholen, ziekenhuis, cultuur, hoogwaardige horeca en winkels, historische binnenstad, maar ook het groenonderhoud en het vestigingsklimaat. En daar ga ik me sterk voor maken!