Minister Schultz bezoekt Meppel

Op zaterdag 7 maart bezocht Melanie Schultz, VVD minister van Infrastructuur en Milieu, Meppel. Zij voer met een VVD delegatie van Zwartsluis naar Meppel en heeft daar de containerterminal bezocht.

Schultz ging op 7 maart onder meer in gesprek met Gedeputeerde Henk Brink en lijsttrekker Waterschapsverkiezingen Mark Strolenberg. Beide lijsttrekkers debatteerden tijdens de enerverende bootreis op de MS Zomerland met Schultz over belangrijke zaken voor Drenthe en Meppel. Ook de fractie en een aantal genodigden voeren mee. Na eerst rond 14.00 uur de sluis in Zwartsluis te hebben bezocht, werd koers gezet naar Meppel. Daar mengden zich meer mensen bij het gezelschap en wordt een rondleiding verzorgd door MCS. De Containerterminal verscheept zo’n 75.000 containers per jaar en is een grote werkgever in Meppel.

Wethouder Roelof Pieter Koning: ‘De Meppeler haven behoort tot de top tien van Nederlandse binnenhavens op het gebied van containeroverslag en tot de top twintig voor goederenoverslag. Zeker nu het vervoer over water wint aan populariteit, is er vraag naar meer watergebonden bedrijventerrein. Een lastige opgave om die te vinden, maar uitbreiding op Staphorster gebied lijkt het meest voor de hand liggend. Wij zijn benieuwd naar de ideeën van de minister en hopen dat ze daar wat over wil zeggen.’

De bedoeling was, dat Minister Melanie Schultz na afloop van haar werkbezoek aan Meppel een rondje door het Centrum zou maken. Maar toen zij eenmaal hoorde dat in Meppel de 5de editie van het Zonta VrouwensScala werd georganiseerd, paste zij haar programma spontaan aan. Want 350 sterke vrouwen? Daar wilde de Minister wel bij zijn. Om in ieder geval de vrouwen een welgemeend hart onder de riem te steken.De verrassingsinval werd door de dames van het organiserende Zonta Rond de Reest bijzonder op prijs gesteld. En als blijk van grote waardering kreeg Melanie Schultz het eerste exemplaar van de eigen Glossy Zonja uitgereikt. Het werd een kort maar krachtig bliksembezoek. Want het VrouwensScala had een bomvol programma met allerhande workshops.